top of page

בניית תוכנית המשכיות עסקית (BCP)

Updated: Aug 3, 2023

בניית תוכנית המשכיות עסקית (BCP) היא תהליך של יצירת תוכנית מקיפה לארגון במטרה להבטיח שפונקציות עסקיות חיוניות יכולות להמשיך עבודה במהלך ואחרי אסון או אירוע קיצוני. ה-BCP הוא מרכיב מכריע באסטרטגיית ניהול הסיכונים של כל ארגון ומספק יתרונות רבים, כולל היכולת לשמור על פעילות בזמן משבר, להפחית את זמני ההשבתה ולמזער הפסדים כספיים. במאמר זה, נדון ביתרונות של BCP ונספק הנחיות לבניית תוכנית מקיפה.

cyberteam360 BCP

היתרונות של תכנון המשכיות עסקית (BCP)


1. שמירה על פעילות בזמן משבר

היתרון העיקרי של BCP הוא היכולת לשמור על פונקציות עסקיות קריטיות במהלך משבר. על ידי ביצוע והפעלת התוכנית בחירום, ארגונים יכולים להגיב במהירות לשיבושים ולהמשיך בפעילות, לצמצם את זמני ההשבתה ולמזער הפסדים כספיים.


2. צמצום זמן ההשבתה

זמן השבתה יכול להיות יקר לעסקים, הן במונחים של אובדן הכנסה והן במונחים של פרודוקטיביות. BCP עוזר להפחית את זמן ההשבתה על ידי מתן נהלים לשחזור מהיר של מערכות ותהליכים קריטיים, וזאת אחרי שבוצע תהליך של זיהוי המערכות והתהליכים הקריטיים והופעלה תוכנית מוכנות לאירוע חירום כחלק מתוכנית BCP.


3. צמצום הפסדים כספיים

שיבושים יכולים להיות יקרים, וארגונים שאין להם BCP מוכן, עלולים לעמוד בפני הפסדים כספיים משמעותיים. על ידי קיום התוכנית, ארגונים יכולים להפחית את ההשפעה הכספית של שיבושים על ידי צמצום זמן השבתה וחזרה מהירה לפעילות רגילה. הפסד כספי משמעותי בזמן אירוע חירום עלול להוביל לקריסת הארגון.


4. שיפור המוניטין

ארגונים שיכולים לשמור על פעילות בזמן משבר או אסון יכולים לשפר את המוניטין שלהם ולבנות אמון עם לקוחות ובעלי עניין. זה יכול לשפר את נאמנות המותג ולהגן על המוניטין של הארגון. מצד שני, חוסר תוכנית המשכיות עסקית BCP עלול להוביל לפגיעה משמעותית בשירות לקוחות ובקיום תהליכים עסקיים אשר יובילו לפגיעה משמעותית במוניטין.


בניית תוכנית המשכיות עסקית (BCP)


כדי לבנות תוכנית המשכיות עסקית יש להתחיל תהליך ארגוני, הכולל מספר שלבים. התהליך כולל בתוכו גם את הגופים העסקיים וגם את הגופים הטכנולוגיים. בניית תוכנית המשכיות עסקית BCP הוא נושא מורכב ומאתגר, אשר מציב בפני הארגון דילמות וצורך בהחלטות עסקיות כחלק מניהול הסיכונים, בניית תיאבון סיכון והבנת משמעויות של תסריטי חירום. לכן מומלץ להיעזר בגורמים מקצועיים חיצוניים לארגון בתהליך הבנייה של תוכנית המשכיות עסקית.


להלן השלבים העיקריים:


1. זיהוי סיכונים

הצעד הראשון בבניית BCP הוא לזהות סיכונים ואיומים פוטנציאליים לארגון. זה עשוי לכלול אסונות טבע, התקפות סייבר, רעידת אדמה, הפסקות חשמל או אירועים אחרים שעלולים לשבש את הפעילות העסקית.


2. ביצוע ניתוח השפעה עסקית

ניתוח השפעה עסקית (BIA) עוזר לזהות את המערכות, התהליכים והמשאבים הקריטיים הדרושים לשמירה על הפעילות בזמן משבר. ה-BIA צריך לזהות את ההשפעה של שיבושים ואת זמן ההתאוששות הדרוש לכל פונקציה קריטית.


3. לפתח אסטרטגיות

לאחר שזוהו סיכונים פוטנציאליים ופונקציות קריטיות, הארגון יכול לפתח אסטרטגיות כדי למזער את ההשפעה של שיבושים. זה עשוי לכלול הליכי גיבוי ושחזור נתונים, תוכניות תקשורת חירום ומקומות עבודה חלופיים.


4. בדיקה ואימון BCP יעיל רק אם הוא נבדק ומתעדכן באופן קבוע. ארגונים צריכים לערוך בדיקות ותרגילים קבועים כדי לזהות חולשות בתוכנית ולהכשיר את העובדים להגיב למקרי חירום. משפט ידוע אומר שתרגול מוביל למקצוענות (Practice makes perfect).


5. תיחזוק ועידכון BCP אינו אירוע חד פעמי. זה דורש תחזוקה שוטפת ועדכונים כדי להבטיח שהוא יישאר יעיל. ארגונים צריכים לבדוק ולעדכן את התוכנית באופן קבוע (למשל אחת לשנה / שנתיים) כדי להבטיח שהיא תישאר עדכנית ומשקפת שינויים בסביבה העסקית והטכנולוגית.



CyberTeam360 BCP1


לסיכום, BCP הוא מרכיב מכריע באסטרטגיית ניהול הסיכונים של כל ארגון. על ידי זיהוי סיכונים פוטנציאליים ותפקודים קריטיים, פיתוח אסטרטגיות ובדיקה ועדכון שוטפים של התוכנית, ארגונים יכולים למזער את ההשפעה של שיבושים ולשמור על פעילות במהלך משבר. BCP מספק יתרונות רבים, כולל היכולת לצמצם את זמני ההשבתה, למזער הפסדים כספיים ולשפר את המוניטין. ארגונים שמשקיעים ב-BCP יכולים לשפר את החוסן שלהם ולהגן על עצמם מפני איומים פוטנציאליים. CyberTeam360 היא חברת שירותי סייבר מהמובילות במשק המדורגת בשורה הראשונה של חברות ייעוץ הסייבר בארץ, המספקת בנייה ופתרונות של תוכנית המשכיות עסקית BCP. המומחים שלנו יכולים לעזור לארגון שלך להישאר מוגן מפני איומי סייבר פוטנציאליים.


לפרטים נוספים אודות בניית תוכנית המשכיות עסקית BCP

אבטחת מידע, אבטחת מידע וסייבר, חברה לאבטחת מידע, חברת אבטחת מידע, BCP, תוכנית המשכיות עסקית, תכנון המשכיות עסקית

127 views0 comments

留言


bottom of page